септември 30, 2023
11 11 11 AM
NESCAFÉ 3in1 създава ново графити пространство в сърцето на София
Дъждът не уплаши феновете на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“
Ясни са първите 50 отбора, които ще участват в “Игри на волята” на открито по време на “Нестле за Живей Активно! Град 2023”
6 трасета и 4 километра маратонско бягане ще обогатят програмата на „Нестле за  Живей Активно! Град 2023“ и „Игри на волята“ 
10 забавни физически предизвикателства с участието на “Игри на волята” очакват феновете на “Нестле за Живей Активно!Град 2023”
Purina влиза с кауза в играта на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“
Традиция и иновация се срещат в първа по рода си колаборация между „Нестле за Живей Активно! Град 2023“ и „Игри на волята“
Нестле Групата отчита органичен ръст от 8,7% за първата половина на 2023, като годишната прогноза е за повишаването му
Съвети за разнообразяване на сексуалния живот
Националните първенци по плажен волейбол в турнира „Нестле за Живей Активно!“ 2023 вече са ясни

Впечатляващи готварски умения блеснаха в първия кулинарен конкурс „Порция баланс“ за деца и родители с нарушено зрение

Шестте отбора освен завиден талант в кухнята, показаха и майсторски умения да се забавляват докато готвят под зоркия поглед на Ути Бъчваров, който на финала оцени готовите ястия, заедно с Йоанна Темелкова, д-р Ивелина Герова и гости от медиите.

В приятната атмосфера на пространството Food Connection, пресъздаваща уюта на домашната кухня, но снабдена с всички необходими условия за професионално готвене, гостите и участниците в първия кулинарен конкурс на „Порция баланс“ за деца и родители с нарушено зрение готвиха и се забавляваха заедно.

Водещите Ути Бъчваров и Йоанна Темелкова още с началото на събитието „разчупиха ледовете“, разсеяха страховете на участниците и шестте отбора с усмивки на уста започнаха оспорвана кулинарна надпревара. Специалистът по хранене и диететика и мениджър Медицинска комуникация за Югоизточен пазар „Нестле Детско хранене“ д-р Ивелина Герова се включи в приготовленията, давайки индивидуални ценни съвети на всички участници как да съставят своите ястия, така че да отговарят на метода за балансирано и здравословно хранене „Порция баланс“ , създавайки порции, в които половината чиния е за зеленчуци, една четвърт е за протеини и една четвърт за въглехидрати. Участниците получиха и професионално съдействие от кетъринг компанията “Eventa”, които помагаха на отборите за приготвянето на ястията.

„Искам да кажа добре дошли на всички и да благодаря на нашия домакин Food Connection. Да се грижиш за едно дете е истинско предизвикателство за всеки родител. Аз съм майка на момче и все още не успявам да го науча да готви, но поне успях да му покажа колко е важно да подхожда с баланс към храненето и да води активен начин на живот. Това е и голямата кауза на Нестле България, която споделям и в лично качество – по всякакъв начин, с постоянство и желание да промотираме балансираното хранене , добрата храна и физическата активност. Затова днес съм много радостна, че отваряме „Порция баланс“ и към родители и деца с нарушено зрение и искам да пожелая на всички екипи една много честна надпревара. За мен всички сте шампиони, защото здравословното балансирано хранене става реалност с ежедневни усилия,“ Нели Ангелова, мениджър Комуникации Нестле Югоизточен пазар

На финала шестте отбора представиха изключително вкусни и красиво подредени блюда, с което затрудниха журито в избора на победител, но след оспорвани дискусии първото място в категорията „Салати“ взе спаначената салата на семейство Минчеви, баща и дъщеря. В категорията „Брускети“ призът грабна брускетата с песто на малката Дария и нейната майка, а наградата на публиката беше присъдена на изумително вкусната и апетитно изглеждаща Салата с пъстри чушки на семейство Недкови. Награди за всички участници бяха осигурени от Нестле България.

Забавлението продължи на пълни обороти и след финала на конкурса, когато всички се включиха активно в изяждането на храната, шегите на Ути и весели игри.

За финал, Ути изпрати всички с репликата „ И каквото и да правите, помнете, че за да е вкусна храната трябва да се приготвя с желание и сърце, защото „Храната е любов“

Балансираното  хранене е ключово за здравословния растеж и развитие на всяко дете. Точно затова Нестле създава програмата „Нестле за по-здрави деца“ с цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години и да помогне на техните родители и учители във възпитаването на позитивни хранителни навици. До момента в България програмата е помогнала на над 30 000 деца да водят по-здравословен начин на живот, а до 2030-та цели да достигне до 50 милиона деца по цял свят. Нашето желание е да помогнем на родителите и учителите, да покажат на техните деца как могат да си набавят всички необходими полезни вещества по здравословен, вкусен и балансиран начин. „Порция Баланс“ дава възможност да възпитаме децана си в здравословно хранене, което те после ще предадат на следващото поколение и по този начин ще оставим реален отпечатък в името на здравословното хранене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *