юли 20, 2024
11 11 11 AM
Нестле стартира петото издание на стажантската програма Summer’s Cool
13 общини подадоха своите озеленителни проекти в #ЗалесявамеАктивно24
Най-активното училище и най-активната детска градина в България са ОУ “Паисий Хилендарски” от Казанлък и ДГ “Кремена” от Пловдив
С #ПредизвикайЛятото, “Нестле за Живей Активно!” стартира национален летен конкурс
Впечатляващ брой участници в националния конкурс на Нестле „Родители, аплодисменти!“
Поръчка на хранителни планове за отслабване онлайн
Нестле Групата потвърждава прогнозата за 2024 г. и отчита органичен ръст от 1,4% за първото тримесечие на годината
Ползи от консумацията на яйца: още по-достъпни, благодарение на онлайн пазаруването
Полезни съвети за уиски туризъм
Нестле обявява фонд Залесяване 2024

Деца и родители с нарушено зрение ще се състезават и забавляват в кулинарния конкурс „Порция Баланс“, организиран от „Нестле за по-здрави деца“

Кулинарни ентусиасти под вещото ръководство на Ути Бъчваров ще премерят сили в две кулинарни категории на 23-ти април във Food Connection

Първата неделя след Великден ще се превърне в празник на балансираното и вкусно хранене с готварския конкурс „Порция Баланс“. Конкурсът е част от кампанията, чиято цел е да направи балансираното хранене достъпно за всички и в него ще вземат участие деца и родители с нарушено зрение, поканени от основния партньор на „Порция баланс“- Съюзът на слепите в България,

Залата на Food Connection ще се превърне в арена на оспорвани кулинарни дуели между отборите, всеки от които съставен от дете и родител. Те ще се състезават за приз в две категории балансирани рецепти – брускети и салати.
Вкусното и забавно състезание ще протече под вещото ръководство на Ути Бъчваров и забавните коментари на актрисата Йоанна Темелкова, които ще се погрижат за доброто настроение и на участниците, и на гостите.
Двамата водещи, заедно със специалиста по диететика и мениджър Медицинска комуникация за Югоизточен пазар „Нестле Детско хранене“ д-р Ивелина Герова ще бъдат и експертното жури, което ще оцени най-вкусните брускети и най-апетитните салати, приготвени от участниците, заедно с гости от медиите, които също ще имат своя глас в класирането.
За двете първи места „Нестле за по-здрави деца“ е предвидило награден фонд, както и специални награди за всички останали участници.

В комбинация брускетите и салатата създават перфектната „Порция Баланс“, следвайки насоките на универсалния наръчник за балансирано детско меню на „Нестле за по-здрави деца“ в пропорция 50% зеленчуци, 25% въглехидрати и 25% протеини. Наръчникът показва на деца и родители, че здравословното хранене не е само лесно и бързо, но може да бъде и изключително вкусно и забавно.

На събитието ще бъдат поканени и представители на медиите, които ще асистират на тричленното жури да вземе решение при излъчването на победители. Те също ще могат да пробват ястията и да ги оценят от 1 до 10.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *