октомври 01, 2023
11 11 11 AM
NESCAFÉ 3in1 създава ново графити пространство в сърцето на София
Дъждът не уплаши феновете на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“
Ясни са първите 50 отбора, които ще участват в “Игри на волята” на открито по време на “Нестле за Живей Активно! Град 2023”
6 трасета и 4 километра маратонско бягане ще обогатят програмата на „Нестле за  Живей Активно! Град 2023“ и „Игри на волята“ 
10 забавни физически предизвикателства с участието на “Игри на волята” очакват феновете на “Нестле за Живей Активно!Град 2023”
Purina влиза с кауза в играта на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“
Традиция и иновация се срещат в първа по рода си колаборация между „Нестле за Живей Активно! Град 2023“ и „Игри на волята“
Нестле Групата отчита органичен ръст от 8,7% за първата половина на 2023, като годишната прогноза е за повишаването му
Съвети за разнообразяване на сексуалния живот
Националните първенци по плажен волейбол в турнира „Нестле за Живей Активно!“ 2023 вече са ясни

Здравословна диета бори килограмите

Добре съм с наднорменото тегло, тоест имам го. И цял живот се боря с него, без да преувеличавам целия, от ранно детство и с различен успех. Първият път отслабнах на 17 години, след това след раждането – това бяха щастливите години на хармония. Но преди няколко години теглото отново пое и се върна, сега правя всичко, за да се отърва от него, надявам се, завинаги. Редовно ям здравословни храни, търпеливо преброявам калории и се озадачавам как да разнообразя диетата си, защото понякога ми се струва – ще ям поредната пилешка гърда и ще се кленча. Затова, когато ми предложиха да тествам доставката на храна на Elementaree, бях ужасно възхитен: накрая някой ще изчисли всичко за мен и менюто със сигурност ще бъде по-забавно.

В съответствие с моя така наречен зелен коридор kbzh (kcal-протеин-мазнина-въглехидрат), избрах основна диета от 1600 kcal. Тъй като закусвам само вкъщи, а всичко останало, включително вечеря, ям на работа, те ми уредиха доставка до работа. Храната за първите три дни беше внесена вечер, за да мога да занеса закуска у дома. ОГРОМЕН пакет, честно казано, едва го занесох до офис кухнята и съдържанието му запуши три рафта на мини-хладилника. Колко ядем! Опитвайки се да не мисля какво ще кажат други, нетърпеливи да сложат обяда си в хладилника, събрах закуските и отидох да проуча менюто. За моя голяма радост тя се състоеше не само от пилешки гърди, те понякога се срещаха като част от по-сложни и несравнимо по-вкусни ястия.

Менюто се състоеше от месо, риба, птици, млечни продукти, много, много зеленчуци, малко по-малко плодове, сушени плодове и ядки. Всяко ястие се предлага с повече от подробна рецепта, която по принцип не може да се прецака.

Единствената трудност възникна при готвенето. Умните хора правят това от вечерта до следващия ден и след това опаковат храната в удобни контейнери, които се доставят заедно с храната. Тъй като поръчах доставката веднага да работи, готвих в офиса, за щастие ястия и микровълни са в изобилие. Тя замина за обяд преди всички останали, за да има време да приготви храна, преди основният наплив от хора да започне в кухнята. Докато готвите, цялата редакция вече се нахрани и разпръсна за бизнеса си. Същото е и с вечерята. Като цяло това е ужасно неудобно! Следователно, да се справя по-добре, като умен, а не като мен.

Аз съм човек, разглезен от гледна точка на качествена храна в ресторанта, живея със съпруга си, кулинарен блогър, който божествено готви, но дори моите твърдения Elementaree са абсолютно удовлетворени и всъщност взех под внимание някои рецепти! Е, не трябваше да се оплаквам от размера на порциите, много пъти просто физически не можех да довърша обяда или вечерята си.

За една седмица загубих един и половина килограма, въпреки факта, че диетата ми не беше нито оскъдна, нито изключително малка, което само по себе си е най-добрата препоръка, която човек може да даде на услугата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *