юни 23, 2024
11 11 11 AM
Най-активното училище и най-активната детска градина в България са ОУ “Паисий Хилендарски” от Казанлък и ДГ “Кремена” от Пловдив
С #ПредизвикайЛятото, “Нестле за Живей Активно!” стартира национален летен конкурс
Впечатляващ брой участници в националния конкурс на Нестле „Родители, аплодисменти!“
Поръчка на хранителни планове за отслабване онлайн
Нестле Групата потвърждава прогнозата за 2024 г. и отчита органичен ръст от 1,4% за първото тримесечие на годината
Ползи от консумацията на яйца: още по-достъпни, благодарение на онлайн пазаруването
Полезни съвети за уиски туризъм
Нестле обявява фонд Залесяване 2024
„Порция баланс“ 4 продължава своята мисия в борбата със затлъстяването при децата с национален конкурс „Родители, аплодисменти!“
NESTLÉ обяви лансирането на NESCAFÉ 3in1 Black Roast

Здравословна диета бори килограмите

Добре съм с наднорменото тегло, тоест имам го. И цял живот се боря с него, без да преувеличавам целия, от ранно детство и с различен успех. Първият път отслабнах на 17 години, след това след раждането – това бяха щастливите години на хармония. Но преди няколко години теглото отново пое и се върна, сега правя всичко, за да се отърва от него, надявам се, завинаги. Редовно ям здравословни храни, търпеливо преброявам калории и се озадачавам как да разнообразя диетата си, защото понякога ми се струва – ще ям поредната пилешка гърда и ще се кленча. Затова, когато ми предложиха да тествам доставката на храна на Elementaree, бях ужасно възхитен: накрая някой ще изчисли всичко за мен и менюто със сигурност ще бъде по-забавно.

В съответствие с моя така наречен зелен коридор kbzh (kcal-протеин-мазнина-въглехидрат), избрах основна диета от 1600 kcal. Тъй като закусвам само вкъщи, а всичко останало, включително вечеря, ям на работа, те ми уредиха доставка до работа. Храната за първите три дни беше внесена вечер, за да мога да занеса закуска у дома. ОГРОМЕН пакет, честно казано, едва го занесох до офис кухнята и съдържанието му запуши три рафта на мини-хладилника. Колко ядем! Опитвайки се да не мисля какво ще кажат други, нетърпеливи да сложат обяда си в хладилника, събрах закуските и отидох да проуча менюто. За моя голяма радост тя се състоеше не само от пилешки гърди, те понякога се срещаха като част от по-сложни и несравнимо по-вкусни ястия.

Менюто се състоеше от месо, риба, птици, млечни продукти, много, много зеленчуци, малко по-малко плодове, сушени плодове и ядки. Всяко ястие се предлага с повече от подробна рецепта, която по принцип не може да се прецака.

Единствената трудност възникна при готвенето. Умните хора правят това от вечерта до следващия ден и след това опаковат храната в удобни контейнери, които се доставят заедно с храната. Тъй като поръчах доставката веднага да работи, готвих в офиса, за щастие ястия и микровълни са в изобилие. Тя замина за обяд преди всички останали, за да има време да приготви храна, преди основният наплив от хора да започне в кухнята. Докато готвите, цялата редакция вече се нахрани и разпръсна за бизнеса си. Същото е и с вечерята. Като цяло това е ужасно неудобно! Следователно, да се справя по-добре, като умен, а не като мен.

Аз съм човек, разглезен от гледна точка на качествена храна в ресторанта, живея със съпруга си, кулинарен блогър, който божествено готви, но дори моите твърдения Elementaree са абсолютно удовлетворени и всъщност взех под внимание някои рецепти! Е, не трябваше да се оплаквам от размера на порциите, много пъти просто физически не можех да довърша обяда или вечерята си.

За една седмица загубих един и половина килограма, въпреки факта, че диетата ми не беше нито оскъдна, нито изключително малка, което само по себе си е най-добрата препоръка, която човек може да даде на услугата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *