април 21, 2024
11 11 11 AM
Ползи от консумацията на яйца: още по-достъпни, благодарение на онлайн пазаруването
Полезни съвети за уиски туризъм
Нестле обявява фонд Залесяване 2024
„Порция баланс“ 4 продължава своята мисия в борбата със затлъстяването при децата с национален конкурс „Родители, аплодисменти!“
NESTLÉ обяви лансирането на NESCAFÉ 3in1 Black Roast
Нестле България и Община Стамболово залесиха 31 декара пожароустойчиви дървесни видове
За първи път в историята си, „Нестле за по-здрави деца“ събра представители на всички 28 области в страната
Нестле Групата отчита стабилен органичен ръст от 7,2% през 2023 г.
„Нестле за Живей Активно! Зима 2024“ подготвя наръчник за балансирано хранене и движение
Община Дряново е големият победител в петото издание на конкурса „Нестле за Живей Активно!“

Кампанията „Залесяваме активно“ на Нестле вече има своите първи резултати и в България

Само за 1 ден представители на Нестле България, Столична община и стотици доброволци засадиха първите три парцела от планираните 10 000 фиданки в „Новата гора край София“. Акцията продължава и в първия уикенд след Великден 

 

Вчера Нестле България направи първите стъпки в изпълнение на глобалния ангажимент на компанията да засади 200 000 000 дръвчета до 2030 г. в районите, от които набавя суровини. Само у нас Нестле България използва в производството си 2 500 тона родна пшеница.

Ръководството на Нестле България и служители на компанията заедно със заместник кмета на Столична община Генчо Керезов и над 100 доброволци засадиха първите три парцела от планираните 10 000 фиданки, като част от партньорството на компанията на инициативата „Новата гора край София“ на Столична община. Така на практика Нестле демонстрира как се създава устойчиво бъдеще чрез съвместните усилия на местната власт, бизнеса и гражданите. Активното залесяване с подкрепата на Нестле и доброволци ще продължи и в уикенда след Великден.

„Да засадиш дърво е като да отгледаш бъдеще. А само за един ден всички ние успяхме заедно да засадим първите три парцела от планираните 10 000 фиданки. Това е пример как на практика обединяването на усилията на местна власт, бизнес и гражданско общество може да доведе до устойчиви резултати в борбата с климатичните промени. И не на последно място така се присъединяваме и към глобалния ангажимент на Нестле да достигне нулеви нетни емисии до 2050 г.“, сподели Нели Ангелова, директор „Комуникации“, Нестле, Югоизточен пазар.

Освен за подобряване качеството на въздуха, дърветата имат положително взаимодействие с всички елементи на климата – температура, влажност, атмосферно налягане, валежи, ветрове. Те са „естествен пречиствател на въздуха“, помагат да се смекчи парниковия ефект чрез абсорбиране на въглероден диоксид и други антропогенни емисии, които допринасят за промяна на климата. Едно голямо дърво чрез процеса на изпаряване може да изведе до 400 литра вода и това води до охлаждане, еквивалентно на 20 домашни климатика. През лятото дърветата помагат за овладяване повишаването на температурата, а през зимата смекчават най-студените ветрове.

„Залесяваме активно“ на Нестле България е дългосрочен ангажимент на компанията, който ще продължи през годините и с други подобни инициативи в цялата страна. Компанията активно ще работи за създаване на устойчиви партньорства по посока на залесяване и последваща грижа с всички заинтересовани организации и институции.

В рамките на този залесителен сезон, освен засаждането на 10 000 фиданки в „Новата гора края София“, Нестле България ще продължи партньорството си със Столична община като ще засади  кестени и липи в градската част на столицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *