октомври 01, 2023
11 11 11 AM
NESCAFÉ 3in1 създава ново графити пространство в сърцето на София
Дъждът не уплаши феновете на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“
Ясни са първите 50 отбора, които ще участват в “Игри на волята” на открито по време на “Нестле за Живей Активно! Град 2023”
6 трасета и 4 километра маратонско бягане ще обогатят програмата на „Нестле за  Живей Активно! Град 2023“ и „Игри на волята“ 
10 забавни физически предизвикателства с участието на “Игри на волята” очакват феновете на “Нестле за Живей Активно!Град 2023”
Purina влиза с кауза в играта на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“
Традиция и иновация се срещат в първа по рода си колаборация между „Нестле за Живей Активно! Град 2023“ и „Игри на волята“
Нестле Групата отчита органичен ръст от 8,7% за първата половина на 2023, като годишната прогноза е за повишаването му
Съвети за разнообразяване на сексуалния живот
Националните първенци по плажен волейбол в турнира „Нестле за Живей Активно!“ 2023 вече са ясни

Красно село печели наградния фонд в конкурса за най-активен Нестле за Живей активно район в София

На второ място е район Банкя, а на трето е Лозенец

 

Днес на специална среща беше връчена наградата на Район Красно село, заслужен победител в тазгодишния конкурс „Нестле за Живей активно!“ сред столичните райони. 800 участника от столичния квартал се включиха на 18 септември в организирани от районната администрация спортни игри, демонстрации, танци, вело и пешеходен поход за малки и големи като на финала се присъединиха към 5-те тематични лъча и на основната локация на първото вечерно „Нестле за живей активно! Град 2022“. С наградния фонд ще бъде закупено съоръжение за активна игра на деца от О до 12 години за детска площадка в ж.к. „Белите брези“, където близо 700 малки ентусиасти ще могат да се наслаждават на различни видове спорт, игри и развлечения.

„Да обединяваме усилия с районните администрации и заедно да надграждаме и да привличаме последователи към „Нестле за Живей активно!“ е много приятно и удовлетворяващо. Това е ясен знак, че не сме сами, преследвайки вече повече от 17 години нашата основна цел да вдъхновяваме и мотивираме все повече хора, деца, родители, малки и големи да се докосват до разнообразието и радостта от движението. Опитвайки нови спортове или активности, събирайки се заедно със съгражданите си, съседите, приятелите, семействата е истински празник на движението, когато твоя квартал се превръща в мини олимпийско селище за непрофесионалисти. Активността обединява, сближава и не бива да забравяме, че винаги може да отидем до магазина в съседния квартал пеша, а по пътя може да срещнем познати или приятели, с които да споделим разходката.“, каза Нели Ангелова, мениджър Комуникации Нестле Югоизточен пазар.

„Нямаше как да не прегърнем „Нестле за Живей активно!“ като със сигурност до жителите на нашия район достигна посланието на инициативата. Надяваме се да продължите със същия мащаб да я развивате и надграждате, защото тя има своето място в сърцата на хората. Благодарим за възможността да се включим и да допринесем за популяризиране на посланията за здравословен и балансиран начин на живот.“, сподели Росина Станиславова, кмет на район „Красно село“.

Конкурса сред районите на София се провежда за втора поредна година, като през 2022 г. бяха организирани отделни инициативи по райони, посветени на движението и здравословния начин на живот на 18 септември 2022 г. А всички заедно се обединиха на финала като 7000 ентусиасти отпразнуваха заедно радостта от активния начин на живот в „Нестле за Живей активно!“.

Класираните на второ и трето място райони Банкя и Лозенец получават като награда карти за безплатно посещение на фитнесите, партньори на „Нестле за Живей активно! Град 2022“. 100 едномесечни безплатни карти за Pulse Fitness&SPA ще получат учителите и служителите на училищата и детската градина в район Банкя, както и най-активните сред участниците в организираните дейности. А 1000 еднодневни безплатни карти за посещение на Атлетик Фитнес ще получат жителите на район Лозенец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *