октомври 01, 2023
11 11 11 AM
NESCAFÉ 3in1 създава ново графити пространство в сърцето на София
Дъждът не уплаши феновете на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“
Ясни са първите 50 отбора, които ще участват в “Игри на волята” на открито по време на “Нестле за Живей Активно! Град 2023”
6 трасета и 4 километра маратонско бягане ще обогатят програмата на „Нестле за  Живей Активно! Град 2023“ и „Игри на волята“ 
10 забавни физически предизвикателства с участието на “Игри на волята” очакват феновете на “Нестле за Живей Активно!Град 2023”
Purina влиза с кауза в играта на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“
Традиция и иновация се срещат в първа по рода си колаборация между „Нестле за Живей Активно! Град 2023“ и „Игри на волята“
Нестле Групата отчита органичен ръст от 8,7% за първата половина на 2023, като годишната прогноза е за повишаването му
Съвети за разнообразяване на сексуалния живот
Националните първенци по плажен волейбол в турнира „Нестле за Живей Активно!“ 2023 вече са ясни

Националните първенци по плажен волейбол в турнира „Нестле за Живей Активно!“ 2023 вече са ясни

Близо 3000 фенове на спорта станаха свидетели на 69 впечатляващи волейболни срещи на плаж Аспарухово

 

След десетки волейболни мачове и тридневни демонстрации на спортни умения пред близо три хиляди зрители вече са ясни победителите в републиканския волейболен турнир по плажен волейбол на БФВ „Нестле за Живей Активно!“, организиран от Община Варна волейболен клуб „Energy” и в партньорство със City Cash.

Първото място при жените остава във Варна при отбора на Ева Петрова и Дарина Карипиди, а златото при мъжете се раздели между София и Варна в лицето на Стефан Въртигов и Георги Бинев. Среброто при жените се връчи на Ирена Мишонова и Десислава Николова, а при мъжете то отиде при Димитър Механджийски и Димитър Калчев.

„Това е петият пореден турнир „Нестле за Живей Активно“, в който имам удоволствието да участвам. Много е хубаво да видиш развитието на събитието и все по-големият интерес, който среща всяка година. Този уикенд видяхме много сериозно волейболно ниво в 69-те спортни срещи. Адмирации за издръжливостта, мотивацията и уменията, които всичките включили се демонстрираха в турнира., каза Евгени Иванов – Пушката, посланик на „Нестле за Живей Активно“ от 2007 година. 

В борбата за трето и четвърто място при мъжете се срещнаха Георги Ботев и Стефан Георгиев срещу Даниел Петров и Благовест Петров, като победата отиде при братята Стефан и Благовест Петрови. При жените бронза отиде при отбора на Стефани Кьосева и Вероника Иванова след сблъсъка с Анна Дубовая и Емилета Рачева.

„Благодарим на всички приятели, които спомагат за популяризирането на този плажен спорт и на „Нестле за Живей Активно“, с които за поредна година промотираме физическа активност и балансиран начин на живот в морската столица. А за всички любители на този спорт, които демонстрираха прекрасен волейбол на високо ниво нямам какво повече да кажа освен – „Аплодисменти!“, каза Данчо Илиев, главен експерт от дирекция „Спорт“ Община Варна.

Радвам се на огромната подкрепа и участие, които получихме за ежегодния национален турнир по плажен волейбол. Благодарим на Община Варна и на „Нестле за Живей Активно“ за решаващата им роля да направят това събитие възможно. Благодарим също и на City Cash, Simpson Spence and Young, Интерком груп, Белдо и Китно за техния ценен принос. Браво и на всички включили се във волейболните надпревари и се надяваме отново да се съберем догодина и да осъществим поредното зареждащо състезание., сподели Евгени Петков, председател на волейболен клуб „Energy“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *