февруари 26, 2024
11 11 11 AM
Нестле Групата отчита стабилен органичен ръст от 7,2% през 2023 г.
„Нестле за Живей Активно! Зима 2024“ подготвя наръчник за балансирано хранене и движение
Община Дряново е големият победител в петото издание на конкурса „Нестле за Живей Активно!“
Общините финалисти в петото издание на конкурса „Нестле за Живей Активно!“ са Ардино, Дряново, Шабла и Девня
Нестле представи първия KitKat, направен по фермерската програма Nestle Income Accelerator
Кои са най-често задаваните въпроси към фирмите за изкупуване на коли?
Конкурсът „Нестле за по-здрави деца“ с нови правила, улесняващи участието на училищата и детските градини
15 000 новозасадени фиданки от видовете цер, благун и космат дъб ще възстановят 30 декара опожарени гори в Стамболово с подкрепата на Нестле България
“Нестле за по-здрави деца“ дигитализира програмата си за училищата и детските градини
Вече 10 години Нестле помага в старта на реализацията на младите

“Нестле за по-здрави деца“ дигитализира програмата си за училищата и детските градини

С активната подкрепа на МОН, новите видео уроци,поднасящи по забавен начин полезни знания и съвети как децата да превърнат в здравословен навик балансираното хранене, движението и грижата за планетата, вече са достъпни за учители, родители и ученици

 

Атрактивните видео уроци са съобразени с различните възрастови групи като съдържанието им е разпределено в четири модула: ролята на балансираното хранене и свойствата на отделните хранителни групи за правилното усвояване на храната от организма, важността на водата за човешкото тяло, необходимостта от активно движение и грижата за здравето на планетата.

Продължителността на всеки видео урок е 12 минути за детските градини и близо 25 минути за начален курс в училищата.

Предлаганото съдържание в уроците от програмата на „Нестле за по-здрави деца“ е одобрено от нашия експертен екип като подходящо за допълващо обучение в начален курс и детските градини. Динамиката, с която се развива света и новите технологии поставят ежедневни предизвикателства пред образователната система, затова ние постоянно се стремим да разтваряме ветрилото от иновативни възможности. Видео уроците са един такъв пример за ефективен образователен инструмент, който помага на преподавателите и на родителите да привлекат вниманието на детската аудитория и да я ангажират със съдържанието.“ – коментира г-жа Благовеста Борчева, държавен експерт в дирекция „Приобщаващо образование“, МОН.

“Учители” във всеки видео урок са деца “супергерои”, които по забавен начин с помощта на кратки запомнящи се фрази, динамично действие и анимации представят на своите връстници необходимата информация и практическо знание по отделните теми.

“Целта на програмата “Нестле за по-здрави деца” от реновирането ѝ и глобалния ангажимент на компанията, вече повече от пет години винаги е целяла да подкрепя учители и родители в най-отговорната професия – тази на възпитанието на нашите деца. Стремим се да предлагаме иновативни и алтернативни формати, които да допълват учебната програма и да са ясно насочени към едно от най-важните неща – създаването на трайни здравословни навици у децата на базата на знание. В последните години с бума на новите технологии е ясно, че децата ни възприемат съдържание по различен начин и ако искаме да бъдем адекватни, трябва да сме в крак с тези тенденции. Видео уроците доказано освен, че ангажират децата с учебния материал, стимулират емпатията, развиват емоционалната им интелигентност и им помагат да превърнат наученото в траен навик. Затова сме щастливи, че можем да предложим качествено видео съдържание на учителите и на родителите и се надявам, че всички заедно ще видим ползата от тях” – коментира Нели Ангелова, директор “Комуникации” за Нестле Югоизточен пазар.

Съдържанието на видео уроците е разработено от екип от експерти- нутриционисти и педагози на Нестле, съвместно с професионалисти в областта на аудио-визуалните продукти. Нестле България изказва специална благодарност на талантливите водещи деца, които с радост се включиха в създаването на уроците, заедно с техните родители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *