юли 20, 2024
11 11 11 AM
Нестле стартира петото издание на стажантската програма Summer’s Cool
13 общини подадоха своите озеленителни проекти в #ЗалесявамеАктивно24
Най-активното училище и най-активната детска градина в България са ОУ “Паисий Хилендарски” от Казанлък и ДГ “Кремена” от Пловдив
С #ПредизвикайЛятото, “Нестле за Живей Активно!” стартира национален летен конкурс
Впечатляващ брой участници в националния конкурс на Нестле „Родители, аплодисменти!“
Поръчка на хранителни планове за отслабване онлайн
Нестле Групата потвърждава прогнозата за 2024 г. и отчита органичен ръст от 1,4% за първото тримесечие на годината
Ползи от консумацията на яйца: още по-достъпни, благодарение на онлайн пазаруването
Полезни съвети за уиски туризъм
Нестле обявява фонд Залесяване 2024

Общините финалисти в петото издание на конкурса „Нестле за Живей Активно!“ са Ардино, Дряново, Шабла и Девня

Победителят в конкурса „Нестле за Живей Активно!“ и новият посланик на инициативата ще станат ясни на 30 януари

 

За пета поредна година ще се състои награждаването в конкурса за най-активна община в България „Нестле за Живей Активно“, който се реализира в партньорство с Министерството на младежта и спорта (ММС) и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

На 30 януари селектираните финалисти в конкурса – община Ардино, община Дряново, община Шабла и община Девня – ще имат възможността да представят на живо разработени от тях проекти. Проектите целят да промотират физическата активност и балансирания начин на живот – основните ценности, заложени в 19-годишната инициатива „Нестле за Живей Активно!“

Журито, което ще определи най-активната община за 2023 г. е съставено от дългогодишни партньори на инициативата в лицето на Министерството на младежта и спорта, представено от професор Даниела Дашева, заместник-министъра на младежта и спорта, експерт в теоретичната и практичната част на спортните дисциплини. Националното сдружение на общините в Република България, което за пета поредна година е представено от Мария Яровая, експерт „Дигитални комуникации и връзки с партньори“ в НСОРБ. Невяна Владинова, вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика и носител на множество световни и национални медали е третия член на журито на „Нестле за Живей Активно!“. Тази година на награждаването в състава на оценяващите ще се включи и миналогодишния победител в надпреварата – община Трявна – в лицето на Росен Ралев младши експерт „Стопански дейности и проекти“ към Община Трявна и отговорник за реализацията на проекта-победител за 2022 г. Организатора „Нестле България“ ще бъде представен от Теодор Георгиев, ръководител на правния отдел на Нестле България

Община Ардино събра над 550 участници в девет събития за „Нестле за Живей Активно!“. Общината участва в конкурса за четвърта поредна година, а събитията, с които се включи в тазгодишното издание са футболно състезание, пешеходен маршрут с начало гр. Ардино и край Орлови скали, почистване на пътека, запознаване на публиката с терапевтичните предимства на йогата, зумба танци, футбол и федербал на открито, велопоход сред природата, започващ от гр. Ардино и стигащ Дяволския мост, организиране на щафетни игри и състезания за ученици и за общинската администрация, поход от гр. Ардино до с. Бистроглед, спортен празник в детска градина, разходка из гр. Ардино, народни танци.

Община Девня не е пропускала възможност да е част от конкурса и се включва от самото му създаване, а през 2019 г. дори печели титлата най-активна община в България. С над 400 участника, Девня организира 6 масови събития тази година – спортни игри в детска градина, танцово шоу в училище, 10-километров преход до „Кесмята“ и спортни игри, както и състезание по спортен риболов.

Община Шабла се включва за пръв път в конкурса, реализирайки 4 събития „Нестле за Живей Активно“ – ден без автомобили в Шабла, анкета „Храня ли се балансирано?“, флашмоб, семеен велопоход от Шабла до къмпинг „Добруджа“ (7 км). В събитията се включват 200 души.

Община Дряново участва в конкурса за четвърта поредна година със седем „Нестле за Живей Активно!“ празника, които се състоят от пешеходен поход – „Скалската екопътека“, открита тренировка по бокс, любителски турнир по тенис на маса, пешеходен поход по екопътека „Дряновски манастир – Боженци“, баскетболен турнир за деца до 11 години, състезание по спортно ориентиране за деца и родители и любителско велошествие.

Освен победителя в конкурса, на 30 януари ще стане ясно и кой е новият посланик на „Нестле за Живей Активно!“, който ще стане част от звездното семейство на инициативата заедно с Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Екатерина Дафовска, Евгени Иванов – Пушката и Маруся Иванова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *