март 22, 2023
11 11 11 AM
„Нестле за по-здрави деца“ се обръща и към деца и родители с нарушено зрение
Нестле България е отличена с две награди в категориите Инвеститор в обществото и Инвеститор в знанието в годишните награди за отговорен бизнес на Български форум на бизнес лидерите
Над 6000 с „Нестле за Живей активно! Зима 2023“ се впуснаха в неделен спортен полуден на лед, с танци, състезания, спорт и много настроение
Анди Студио и Ванко PUMP&RUN се присъединяват към „Нестле за Живей активно! Зима 2023“
„Нестле за Живей активно!“ се качва на кънки на лед в Княжевска градинка на 26 февруари
По-вкусна ли е храната, когато изглежда добре?
Нестле България отчита 11.3% органичен ръст и двуцифрен марж на оперативната печалба при представянето на финансовите резултатите на Групата за 2022 г.
Катрин Тасева ще поведе зимното градско издание на инициативата „Нестле за Живей активно!“ с Екатерина Дафовска, Йордан Йовчев и Евгени Иванов – Пушката
Започва петото издание на конкурса „Нестле за по-здрави деца“ с облекчени правила за участие и фокус върху зелени инициативи
„Нестле за Живей активно!“: Да раздвижим зимата! на 26 февруари

Плевен, Трявна, Враца и Мизия отиват на финал в конкурса за най-активна община в България „Нестле за Живей активно! 2022“

Станаха ясни финалистите след етапа на оценяване от всички членове на журито в конкурса „Нестле за Живей активно!“ за най-активна община в България. Катрин Тасева и Екатерина Дафовска заедно със заместник-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев,  представителя на Националното сдружение на общините в Република България Мария Яровая и ръководителя на правния отдел на Нестле България Теодор Георгиев избраха кои са най-активни сред 15-те участващи общини в страната. Във финала на конкурса ще се състезават за голямата награда Плевен, Трявна, Враца и Мизия.

Кой е победителят ще стане ясно на 27 януари от 10:00 ч. в Дома на културата „Красно село“, а домакин на церемонията ще бъде Район Красно Село, които спечелиха конкурса за най-активен столичен район. Със специална хореография и танцови изпълнения настроението ще приповдигнат и ще раздвижат всички Dance Academy, победители в танцовото предизвикателство на Живей активно!

В община Плевен над 1400 души се включиха в две масови събития „Нестле за Живей активно!“. В деня без автомобили много граждани избраха алтернативните превозни средства в градска среда, вело- и пешеходните алеи, за да останат активни и да се придвижват бързо през целия ден. А „Заедно за един милион хороводни стъпки” обедини плевенчани в дълго общо xopo на централния площад, където танцувайки всички заедно натрупаха над 7 милиона хороводни стъпки.

Община Трявна събра над 1000 участника в разнообразие от 11 „Нестле за Живей активно!“ празника. Гражданите и гостите на града се включиха в безплатни фитнес тренировки и аеробика на открито, състезаваха се за най-майсторско каране на велосипед, участваха в туристически походи и подновиха еко маршрута до пещера „Змеева дупка“, латино вечер раздвижи вечерните улици на града, а учениците се включиха в забавни и активни спортни празници, футболни първенства, тенис, баскетбол и лека атлетика на стадиона. Професионалисти по  здравословно хранене проведоха ред беседи и консултации, с които популяризираха ползите и значението на балансираното хранене.

Инициативата „Нестле за Живей активно!“ в община Враца беше разгърната в шест тематични събития. 1300 жители и гости на Враца и околните населени места се включиха в открита тренировка с фитнес инструктори, спортни игри, туристически преход до Черепишкия манастир, а пред централния стадион в града ученици и деца играха на дама, федербал, народна точка, теглене на въже, футбол, тенис на маса и бягане с препятствия.

Община Мизия се включи в инициативата като проведе четири мероприятия в Мизия, Софрониево, Крушовица и Липница. В малките населени места с голям ентусиазъм бяха посрещнати организираните консултации за здравословно хранене, спортните състезания в различни дисциплини от хвърляне на копие до  маратонско бягане, традиционни български хора изпълниха улиците на града, а сутрешната активна гимнастика за учениците и децата напълни с радост и много движение целия градски стадион.

 

Вече 18 години „Нестле за Живей активно!“ вдъхновява и мотивира българските граждани по-целесъобразно и здравословно ежедневие. Богатият календар от събития всяка година събира хиляди ентусиасти, за да отпразнуват заедно радостта от движението и да се докоснат до нови активности. През 2019 г. инициативата е надградена с конкурс за общини, които провеждат собствени активации, посветени на движението и балансираното хранене. Конкурсът се провежда с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Националното сдружение на общините в България. Близо 70 общини в различни точки на страната са популяризирали ползите от ежедневната активност и правилното хранене като са организирали сами „Нестле за Живей активно!“ събития за своите граждани. Най-добре представилите се общини са получили финансова помощ от наградата и са изградили нови или са реновирали любими спортни съоръжения за своите жители.

През 2019 г. победител е община Девня, която успешно реализира проект за реновиране на парк в кв. Река, през 2020 г. печели община Велики Преслав и изгражда първия фитнес на открито в града и спортна площадка, през 2021 г. победител в надпреварата сред най-активните общини е Белоградчик, където е изградена фитнес площадка пред Младежкия дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *