юли 20, 2024
11 11 11 AM
Нестле стартира петото издание на стажантската програма Summer’s Cool
13 общини подадоха своите озеленителни проекти в #ЗалесявамеАктивно24
Най-активното училище и най-активната детска градина в България са ОУ “Паисий Хилендарски” от Казанлък и ДГ “Кремена” от Пловдив
С #ПредизвикайЛятото, “Нестле за Живей Активно!” стартира национален летен конкурс
Впечатляващ брой участници в националния конкурс на Нестле „Родители, аплодисменти!“
Поръчка на хранителни планове за отслабване онлайн
Нестле Групата потвърждава прогнозата за 2024 г. и отчита органичен ръст от 1,4% за първото тримесечие на годината
Ползи от консумацията на яйца: още по-достъпни, благодарение на онлайн пазаруването
Полезни съвети за уиски туризъм
Нестле обявява фонд Залесяване 2024

Полезно е да знаете на какво имате право

В живота понякога се случват необясними и непредвидими неща, за които много хора не са подготвени. Колкото и да вярваме в хубавите неща, да живеем природосъобразно, да се храним здравословно, да спортуваме, да се грижим за себе си и за околните, Вселената или Господ ни изправя пред предизвикателства, пред различни препятствия, през които трябва да преминем и да се справим със ситуацията. Не винаги е лесно и не винаги това се случва бързо. Но винаги е добре да сме информирани за някои неща, за да съумеем да направим най-добрия избор, да вземем най-доброто решение или просто да оцелеем, ако това се налага.

Случват се инциденти на пътя, независещи от човешкото поведение, като лоши метеорологични условия, намалена видимост, някои природни бедствени положения, но и такива които имат човешко влияние като несъобразена скорост и неовладяване на превозното средство, неправилно изпреварване, отнемане на предимство на друг участник в движението, употребата на алкохол, наркотици, заспиване на волана и други. В черната статистика войната по пътищата често взема жертви, за съжаление. В такива случаи, когато сте пострадал, а не причинител на ПТП, законът ви дава право на обезщетение за имуществени и неимуществени вреди. Полезно е да знаете и да сте информирани на какво и колко застрахователно обезщетение имате право вие и вашите роднини, ако пътното транспортно произшествие е с фатален край, а именно обезщетение при смърт. Размерът на обезщетението за тежка телесна повреда или смърт, което можете да получите е до 500 000 лева, а за средна телесна повреда е до 100 000 лева. 

Ние, от Асоциацията за безплатна правна помощ на пострадали лица при пътно транспортно произшествие и трудова злополука, предлагаме квалифицирана правна помощ. Нашият екип от професионалисти в тази сфера ще ви съдейства да вземете максималното обезщетение. Ще бъдем до вас и ще защитим интересите ви.

На сайта obeshtetenie.com ще откриете експерти по застрахователно право, които ще ви помогнат в този труден и дълъг път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *