април 21, 2024
11 11 11 AM
Ползи от консумацията на яйца: още по-достъпни, благодарение на онлайн пазаруването
Полезни съвети за уиски туризъм
Нестле обявява фонд Залесяване 2024
„Порция баланс“ 4 продължава своята мисия в борбата със затлъстяването при децата с национален конкурс „Родители, аплодисменти!“
NESTLÉ обяви лансирането на NESCAFÉ 3in1 Black Roast
Нестле България и Община Стамболово залесиха 31 декара пожароустойчиви дървесни видове
За първи път в историята си, „Нестле за по-здрави деца“ събра представители на всички 28 области в страната
Нестле Групата отчита стабилен органичен ръст от 7,2% през 2023 г.
„Нестле за Живей Активно! Зима 2024“ подготвя наръчник за балансирано хранене и движение
Община Дряново е големият победител в петото издание на конкурса „Нестле за Живей Активно!“

Полезно е да знаете на какво имате право

В живота понякога се случват необясними и непредвидими неща, за които много хора не са подготвени. Колкото и да вярваме в хубавите неща, да живеем природосъобразно, да се храним здравословно, да спортуваме, да се грижим за себе си и за околните, Вселената или Господ ни изправя пред предизвикателства, пред различни препятствия, през които трябва да преминем и да се справим със ситуацията. Не винаги е лесно и не винаги това се случва бързо. Но винаги е добре да сме информирани за някои неща, за да съумеем да направим най-добрия избор, да вземем най-доброто решение или просто да оцелеем, ако това се налага.

Случват се инциденти на пътя, независещи от човешкото поведение, като лоши метеорологични условия, намалена видимост, някои природни бедствени положения, но и такива които имат човешко влияние като несъобразена скорост и неовладяване на превозното средство, неправилно изпреварване, отнемане на предимство на друг участник в движението, употребата на алкохол, наркотици, заспиване на волана и други. В черната статистика войната по пътищата често взема жертви, за съжаление. В такива случаи, когато сте пострадал, а не причинител на ПТП, законът ви дава право на обезщетение за имуществени и неимуществени вреди. Полезно е да знаете и да сте информирани на какво и колко застрахователно обезщетение имате право вие и вашите роднини, ако пътното транспортно произшествие е с фатален край, а именно обезщетение при смърт. Размерът на обезщетението за тежка телесна повреда или смърт, което можете да получите е до 500 000 лева, а за средна телесна повреда е до 100 000 лева. 

Ние, от Асоциацията за безплатна правна помощ на пострадали лица при пътно транспортно произшествие и трудова злополука, предлагаме квалифицирана правна помощ. Нашият екип от професионалисти в тази сфера ще ви съдейства да вземете максималното обезщетение. Ще бъдем до вас и ще защитим интересите ви.

На сайта obeshtetenie.com ще откриете експерти по застрахователно право, които ще ви помогнат в този труден и дълъг път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *