септември 30, 2023
11 11 11 AM
NESCAFÉ 3in1 създава ново графити пространство в сърцето на София
Дъждът не уплаши феновете на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“
Ясни са първите 50 отбора, които ще участват в “Игри на волята” на открито по време на “Нестле за Живей Активно! Град 2023”
6 трасета и 4 километра маратонско бягане ще обогатят програмата на „Нестле за  Живей Активно! Град 2023“ и „Игри на волята“ 
10 забавни физически предизвикателства с участието на “Игри на волята” очакват феновете на “Нестле за Живей Активно!Град 2023”
Purina влиза с кауза в играта на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“
Традиция и иновация се срещат в първа по рода си колаборация между „Нестле за Живей Активно! Град 2023“ и „Игри на волята“
Нестле Групата отчита органичен ръст от 8,7% за първата половина на 2023, като годишната прогноза е за повишаването му
Съвети за разнообразяване на сексуалния живот
Националните първенци по плажен волейбол в турнира „Нестле за Живей Активно!“ 2023 вече са ясни

Предимства и недостатъци на стягащото бельо

Стягащото бельо е симпатична дребна хитрост, към която жените прибягват, за да изглеждат по-слаби или просто за да се поберат по-съвършено в определен тоалет. Макар и относително популярна и известна като похват в съвременното общество, все още като че ли има много детайли, които остават на заден план по отношение на темата. 

И така, какви са предимствата и недостатъците на средностатистическото стягащо бельо? Откъде е редно да си го набавим – физически магазини или онлайн, например от https://bulbel.bg/ ? Отговори на всички тези въпроси ще получим от следващия текст.

Какво представлява стягащото бельо и защо е предпочитано от дамите?

Както подсказва името, стягащото бельо оформя и ни придава по-изваяна форма, прикривайки някои несъвършенства. То съществува в различни цветове, кройки, модели и дължини, като идеята е максимално да се приспособи към дамската фигура по естествен начин, без да бие на очи. Резултатите са доста добри, особено при жени, които имат съвсем дребни проблеми с фигурата и се нуждаят само от леко стягане, за да се почувстват съвършени. Но може ли подобно бельо да се носи всеки ден и какви рискове носи подобно начинание?

Предимства на стягащото бельо

Като най-очевидни плюсове на този тип облекло можем да посочим:

 • Правилно подбран, моделът пасва по идеален начин на извивките на тялото ни, очертавайки ги деликатно;
 • Помага ни да се справим с области от тялото си, които не харесваме;
 • Според някои проучвания, чисто визуално, може да изглеждаме с между 1 и 3 размера по-слаби;
 • Повишава самочувствието;
 • Осигурява опора и топлина, които могат да окажат добър здравословен ефект върху кръста;
 • Позата става по-изправена и грациозна;
 • Дрехите винаги ще ни стават, дори и да сме качили няколко килограма;
 • Стягащото бельо е налично в огромно разнообразие на пазара – дали ще го купите физически, или онлайн, зависи изцяло от вас и от вашите лични възгледи по темата.

Недостатъци на стягащото бельо

Както всяко хубаво нещо, и стягащото бельо си има своите минуси:

 • Не е подходящо за ежедневна употреба, защото може да доведе до деформации и здравословни проблеми с кръвообращението, уринирането и дишането;
 • Понякога е неудобно и ограничава движението, особено ако не сме свикнали да носим нещо подобно;
 • Обличането изисква повече време и търпение;
 • Ходенето до тоалетна също може да се окаже предизвикателство;
 • Ако размерът е неправилно подбран, ефектът за фигурата може да е обратен и да се окажем с повече, отколкото с по-малко гънки на стратегически места;
 • Обикновено е по-скъпо от традиционното бельо. 

Ако трябва да резюмираме, бихме казали, че позитивите надделяват над негативите, но все пак си има определени детайли, към които трябва да подхождаме внимателно. За да сте сигурни, че избирате правилния модел, насочете се към бельо, което не е нито прекалено впито, нито прекалено отпуснато. Носете го само по поводи и с определени дрехи, а не ежедневно, защото колкото и да ни се иска, нищо не може да замени позитивните резултати за фигурата от правилното хранене и здравословния начин на живот. Няма пряк път към мечтаната фигура, а целенасочени усилия и постоянство. Но пък винаги можете да се доближите до нея чрез правилните средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *