април 21, 2024
11 11 11 AM
Ползи от консумацията на яйца: още по-достъпни, благодарение на онлайн пазаруването
Полезни съвети за уиски туризъм
Нестле обявява фонд Залесяване 2024
„Порция баланс“ 4 продължава своята мисия в борбата със затлъстяването при децата с национален конкурс „Родители, аплодисменти!“
NESTLÉ обяви лансирането на NESCAFÉ 3in1 Black Roast
Нестле България и Община Стамболово залесиха 31 декара пожароустойчиви дървесни видове
За първи път в историята си, „Нестле за по-здрави деца“ събра представители на всички 28 области в страната
Нестле Групата отчита стабилен органичен ръст от 7,2% през 2023 г.
„Нестле за Живей Активно! Зима 2024“ подготвя наръчник за балансирано хранене и движение
Община Дряново е големият победител в петото издание на конкурса „Нестле за Живей Активно!“

Проект, презентация, пано – децата вече сами избират как да участват в образователната програма „Нестле за по-здрави деца“

Програмата „Нестле за по-здрави деца“ стартира с нов образователен модул „Устойчивост“ и изцяло дигитализирана в улеснение на деца и учители

 

Образователната програма „Нестле за по-здрави деца“ стартира изцяло дигитализирана през 2022, в улеснение на децата и учителите. Олекотени са и правилата за участие в националния конкурс „За по-здрави деца“. За първа година има възможност образователните модули не само да се преподават в часовете, но и да бъдат разработени като самостоятелна работа от децата и учениците. Промяната цели да отговори на нарастващия интерес сред децата към по-иновативни и дигитални форми на обучение, както и на натовареността на учебните програми.

От старта си през 2018 г. програмата е достигнала активно до над 50 000 деца и 325 учебни заведения в цялата страна, ежегодно разширявайки обхвата си и актуализирайки учебните материали.

„Устойчив начин на живот“ е модул, който се включва за първи път в програмата тази година. Целта му е да запознае децата по достъпен начин с необходимостта от грижа към здравето на планетата.

„Образователната програма „Нестле за по-здрави деца“ цели да допринесе за възпитаването на навици за балансирано хранене и активен начин на живот, което е фундамент за здравето на всички ни. С новия модул „Устойчивост надграждаме и поставяме първите стъпки към възпитаване на отговорно отношение както към себе си, така и към планетата“ , коментира Нели Ангелова, директор „Комуникации“, Нестле Югоизточен пазар.

В образователната програма, одобрена от Министерството на образованието и подкрепена от РУО в страната, могат да участват всички образователни институции в България.

Традиционно в края на 2022 ще се проведе и 4ти национален конкурс за всички образователни институции, включили се преди 30.09.2022.

Пълната информация за програмата и обучителните материали Образователна програма „Нестле за по-здрави деца“ (nestle.bg).

Пълни правила на програмата тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *