април 21, 2024
11 11 11 AM
Ползи от консумацията на яйца: още по-достъпни, благодарение на онлайн пазаруването
Полезни съвети за уиски туризъм
Нестле обявява фонд Залесяване 2024
„Порция баланс“ 4 продължава своята мисия в борбата със затлъстяването при децата с национален конкурс „Родители, аплодисменти!“
NESTLÉ обяви лансирането на NESCAFÉ 3in1 Black Roast
Нестле България и Община Стамболово залесиха 31 декара пожароустойчиви дървесни видове
За първи път в историята си, „Нестле за по-здрави деца“ събра представители на всички 28 области в страната
Нестле Групата отчита стабилен органичен ръст от 7,2% през 2023 г.
„Нестле за Живей Активно! Зима 2024“ подготвя наръчник за балансирано хранене и движение
Община Дряново е големият победител в петото издание на конкурса „Нестле за Живей Активно!“

С 10 000 дръвчета Нестле България прави още една стъпка в борбата с климатичните промени

Служители и доброволци стават партньори на Столична община в залесяването на „Новата гора край София“

 

Със засаждането на 10 000 дръвчета Нестле България поставя началото на инициативата си „Залесяваме активно“, партнирайки на Столична община във втория етап на „Новата гора край София“. С това се поставят първите стъпки у нас от глобалния ангажимент на Нестле да засади 200 млн. до 2030 г. в районите, от които набавя съставки. Само през миналата година Нестле осигурява 24,6 млн. дръвчета за засаждане, които спестяват 9,3 млн. CO2 емисии. Чрез способността си да абсорбират въглероден диоксид дърветата помагат за овладяване на промените в климата. Целта е у нас да се постави началото на дългосрочни активности, насочени срещу климатичните промени.

Те представляват голям риск за бъдещето на храните. Производството и консумацията на храна са едни от най-големите източници на вредни парникови емисии. Нестле ще намали наполовина своите парникови емисии до 2030 г., за да успее да достигне нулеви нетни емисии до 2050 г. Компанията ще премахне своите остатъчни емисии от атмосферата чрез проекти за съхранение на въглерод в почви и дървета. До 2025 г. 100% от какаото и кафето, използвани от Нестле, ще бъдат снабдявани по устойчив начин. Компанията си сътрудничи със земеделските производители, за да избегне обезлесяването.

С помощта на служители на компанията и на доброволци, Нестле България планира да засади 10 000 фиданки дъб в „Новата гора край София“ на 17 април, като във фейсбук страницата на инициативата може да се следи за актуална информация и промени.

„С тази стъпка се присъединяваме към глобалния ангажимент на Нестле да достигне нулеви нетни емисии до 2050 г. С всеки продукт, с отношението си към хората и природата непрекъснато се стремим да допринасяме за по-добър живот. Съвсем естествено това е свързано с опазването на околната среда. Вярваме, че със засаждането на 10 000 дръвчета, ще вдъхновим повече хора за конкретни стъпки в опазването на нашата природа. Фокусът ни винаги е бил върху устойчивите процеси и участието в създаването на една гора е точно такъв положителен пример.“, сподели Нели Ангелова, директор „Комуникации“, Нестле, Югоизточен пазар.

Дърветата устойчиво взаимодействат положително с всички елементи на климата – температура, влажност, атмосферно налягане, валежи, ветрове. Благодарение на функцията си на „естествен пречиствател на въздуха“ те помагат за смекчаване на парниковия ефект чрез абсорбиране на въглероден диоксид и други антропогенни емисии, които допринасят за промяна на климата. Едно голямо дърво чрез процеса на изпаряване може да изведе до 400 литра вода и това води до охлаждане, еквивалентно на 20 домашни климатика. През лятото дърветата помагат за овладяване повишаването на температурата, а през зимата смекчават най-студените ветрове.

Успоредно с подкрепата на обществени зелени инициативи, компанията непрекъснато работи в еко посока. Фабриката на Нестле в София е постигнала 100% зелено електричество, посредством закупуването само на зелена енергия през 2021 и е спестила на природата 14 000 СО2 емисии.

От 2014 не депонира отпадък, а промяната в палетизацията на продукцията води до намаляване на броя използвани камиони с 13% за периода 2019-2020.Само за периода от 2010 до 2021 г. е намалена употребата на използваната вода при производствените процеси с 67%, а за тази година целта е постигането на 4% намаляване на използваната вода. Чрез премахването на стреч фолиото от дъното и от горната част на палетата с продукцията са спестени 50т пластмаса и 196 т хартия за периода за периода 2016-2022. От август 2021 всички изделия KitKat са с 100% рециклируема опаковка и така във фабрика София продукцията е само с рециклируеми опаковки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *