юли 20, 2024
11 11 11 AM
Нестле стартира петото издание на стажантската програма Summer’s Cool
13 общини подадоха своите озеленителни проекти в #ЗалесявамеАктивно24
Най-активното училище и най-активната детска градина в България са ОУ “Паисий Хилендарски” от Казанлък и ДГ “Кремена” от Пловдив
С #ПредизвикайЛятото, “Нестле за Живей Активно!” стартира национален летен конкурс
Впечатляващ брой участници в националния конкурс на Нестле „Родители, аплодисменти!“
Поръчка на хранителни планове за отслабване онлайн
Нестле Групата потвърждава прогнозата за 2024 г. и отчита органичен ръст от 1,4% за първото тримесечие на годината
Ползи от консумацията на яйца: още по-достъпни, благодарение на онлайн пазаруването
Полезни съвети за уиски туризъм
Нестле обявява фонд Залесяване 2024

3 плода които освен вкусни са и полезни

Плодовете са източник на витамини и минерали и освен, че са вкусни те помагат за вашето здраве. Ще Ви запознаем с три плода които познавате и консумирате ежедневно, но …

Банани

Противно на това, което някои хора вярват, банани допринасят за загуба на тегло. Яденето на банан не е просто един чудесен начин да предостави на тялото Ви и на кожата самолечение с цинк, мозъчно-захранване на енергия бавно освобождаване и попълване на фибри, но също така може да ви помогне за облекчаване на задържане на вода, благодарение на високите нива на калий, които те съдържат.

Пъпеш

Половин пъпеш съдържа почти два пъти повече калий отколкото бананите, което го прави по-ниско калорична храна, с по-висока антиоксидантна дейност, която може да помогне за премахване на излишните течности в тялото. Пъпеша също предлага два пъти препоръчителната доза на витамин С , което ще помогне за подкрепа на имунната система и поддържа кожата си в добро състояние.

Горски плодове

Горските плодове са много вкусни, но имат и могъща антиоксидантна дейност, богати са на фибри, като за пример само една чаша малини съдържа невероятните 6 гр. Плюс това, те са с ниско съдържание на калории и е препоръчително да използвате една шепа микс от горски плодове които да  поръсите върху вашата зърнена закуска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *