февруари 26, 2024
11 11 11 AM
Нестле Групата отчита стабилен органичен ръст от 7,2% през 2023 г.
„Нестле за Живей Активно! Зима 2024“ подготвя наръчник за балансирано хранене и движение
Община Дряново е големият победител в петото издание на конкурса „Нестле за Живей Активно!“
Общините финалисти в петото издание на конкурса „Нестле за Живей Активно!“ са Ардино, Дряново, Шабла и Девня
Нестле представи първия KitKat, направен по фермерската програма Nestle Income Accelerator
Кои са най-често задаваните въпроси към фирмите за изкупуване на коли?
Конкурсът „Нестле за по-здрави деца“ с нови правила, улесняващи участието на училищата и детските градини
15 000 новозасадени фиданки от видовете цер, благун и космат дъб ще възстановят 30 декара опожарени гори в Стамболово с подкрепата на Нестле България
“Нестле за по-здрави деца“ дигитализира програмата си за училищата и детските градини
Вече 10 години Нестле помага в старта на реализацията на младите

5 изненадващи неща, които се оказват полезни за здравето

Днешният начин на живот е изключително натоварен, като все по-голям процент от нещата, които ни заобикалят, се оказват не толкова полезни, колкото изглеждат на пръв поглед. 

Обратното обаче също е валидно. Кой да предположи, че артикулите в един секс шоп могат да окажат положително въздействие на здравето ни? Е тази посока ето ви няколко примера за предмети, които да ви напомнят, че понякога първоначалното ни схващане е погрешно и си заслужава да се замислим по-дълбоко, за да достигнем до истината.

Слънцезащитен крем

Някои хора вярват, че носенето на слънцезащитен крем е вредно за здравето им поради опасения относно химическите съставки или потенциалното блокиране на синтеза на витамин D. Той обаче е ключов инструмент за защита на кожата от вредното UV лъчение, което води до слънчево изгаряне, преждевременно стареене и повишава риска от рак на кожата. Ползите от слънцезащитния крем далеч превишават потенциалните вреди, свързани с употребата му. Важно е да изберете широкоспектърен слънцезащитен крем с подходящ SPF и да го нанасяте редовно, когато се излагате на слънце.

Секс играчки

Секс играчките са другият подценен предмет в списъка ни. Те могат да имат сериозен положителен принос за сексуалното ни благополучие и удоволствие, независимо дали сме сами, или част от двойка. Как? Те предоставят на индивидите възможността да изследват и открият собствените си тела, предпочитания и желания. 

Секс играчките подобряват сексуалните преживявания, като предоставят допълнителна стимулация и разнообразие. Особено полезни са за хора, които имат затруднения при постигане на оргазъм или различни физически ограничения. Използването на секс играчки може да помогне за насърчаване на положителна връзка със собствената сексуалност, подобрявайки самочувствието и приемането на собственото тялото.

Кафе

Любимото на мнозина кафето е популярна напитка, която несправедливо се асоциира с някои отрицателни ефекти върху здравето. Подобно на повечето храни, напитки и субстанции, и тук тайната се крие в количеството – няколко глътки на ден от свещената напитка всъщност са доста полезни. 

Кафето съдържа антиоксиданти и биоактивни съединения, които понижават риска от определени заболявания като болестта на Паркинсон, диабет тип 2 и предотвратяват възникването на чернодробни заболявания. Също така е свързано с подобрена когнитивна функция, повишена бдителност и оптимални спортни резултати. Въпреки това, прекомерната консумация или добавянето на нездравословни “екстри” като захар и сметана може да намали ефекта от тези ползи.

Видеоигри

Видеоигрите често са критикувани, че насърчават застоялия начин на живот и допринасят за здравословни проблеми като затлъстяване и лошо психично здраве. Но не всички са създадени еднакви – някои измежду тях имат положителен ефект върху различни аспекти от човешкото тяло и психика. 

Някои видеоигри подобряват когнитивните функции, уменията за решаване на проблеми и координацията “око – ръка”. В допълнение, те осигуряват социално взаимодействие и подкрепа чрез онлайн функции за мултиплейър и кооперативна игра. Освен това активните видеоигри, които включват физическо движение, като така всъщност подобряват спортната ни активност.

Приложения за смартфони

Въпреки че прекомерната употреба на смартфони и определени приложения може да има отрицателни ефекти върху психическото и физическото здраве, има и такива, които подобряват нашето благосъстояние. Приложенията за медитация помагат за намаляване на стреса, подобряване на фокуса и балансиране на психиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *