април 21, 2024
11 11 11 AM
Ползи от консумацията на яйца: още по-достъпни, благодарение на онлайн пазаруването
Полезни съвети за уиски туризъм
Нестле обявява фонд Залесяване 2024
„Порция баланс“ 4 продължава своята мисия в борбата със затлъстяването при децата с национален конкурс „Родители, аплодисменти!“
NESTLÉ обяви лансирането на NESCAFÉ 3in1 Black Roast
Нестле България и Община Стамболово залесиха 31 декара пожароустойчиви дървесни видове
За първи път в историята си, „Нестле за по-здрави деца“ събра представители на всички 28 области в страната
Нестле Групата отчита стабилен органичен ръст от 7,2% през 2023 г.
„Нестле за Живей Активно! Зима 2024“ подготвя наръчник за балансирано хранене и движение
Община Дряново е големият победител в петото издание на конкурса „Нестле за Живей Активно!“

6 трасета и 4 километра маратонско бягане ще обогатят програмата на „Нестле за  Живей Активно! Град 2023“ и „Игри на волята“ 

Домашните любимци и техните стопани физически  ще се каляват и забавляват в Кучешката градина на Южен парк 2, любителите на  дългите разстояния ще тръгнат от стартова позиция пред билетния център на НДК, а  накрая всички ще се срещнат, за да влязат в голямата игра на площада пред двореца на културата

 

Партньорите на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“, фитнес клубове Next Level, тази година вдигат летвата като удължават трасето за маратонско бягане.

Маршрутът тръгва от площада пред НДК от страната на бул. „Фритьоф Нансен“, влиза в градината пред НДК, обикаля фонтаните, минава през „Моста на влюбените“ и хотел „Хилтън“, стига до басейна „Спартак“ , през Кучешката градинка, прави обратен завой и стига до финалната арка точно пред голямата сцена на „Нестле за Живей активно! Град 2023“ и „Игри на волята“ срещу билетния център на НДК.

„Трасето е съобразено така, че да може спокойно да се пробяга от любители без специална физическа подготовка, но същевременно да е добра загрявка и за по-тренираните, така че  да не скучаят.  Нашите инструктори, начело с мен ще тичаме  заедно участниците, за да ги мотивираме да не се отказват, доброволците на Нестле ще са на контролните пунктове, които са 8 по целия маршрут, готови да заредят бягащите с вода и къси въглехидрати, а за тези, които стигнат до финала сме подготвили атрактивни награди и много забавления с предизвикателствата на „Игри на волята“. Така че, ставайте от диваните, слагайте маратонките, носете доброто настроение и ви очакваме на 16-ти септември, събота точно в 10 часа на нисък старт“ – каза Ангел Караиванов, Спортен мениджър на фитнес клубове Next Level Fitness и запален фен на маратонското бягане и физическата активност.  

Асен Аролски пък е приготвил 6 разнообразни упражнения за домашни любимци и техните стопани, в които те ще трябва да покажат не само физически умения, но и добра комуникация и разбирателство помежду си. Първото упражнение за разгрявка е слалом с конуси в четири стъпки и се изпълнява в двойка – любимец и стопанин. То е чудесен начин да се подобри координацията и синхронизацията между двамата. Второто състезание вече е отборно и се играе  от 2 отбора, съставени от 5 двойки – човек и куче. Предизвикателството е, че докато изпълняват упражненията пътищата на двойките постоянно се пресичат и затова се изисква послушание , взаимодействие и добър екипен дух. Третото вече вдига скоростта и сложността като теренът и необходимите движения са много по-трудни за изпълнение, четвъртото е направо спринт, като препятствията тук са, че на определени места кучето трябва да закове на място, петото е за маневреност в кръгова отбрана, а шестото  като за финал комбинира  най-трудните елементи от предходните и наистина е за отличници.  Хубавото е, че лакомствата и „наградките“ за четириногите приятели, са осигурени в изобилие от най-добрия приятел на домашните любимци Purina и не са само за най-примерните.

Но, колкото повече участници има в активните игри на 6 лапи, толкова по-големи ще са хранителните дарения за приютите за бездомни животни на Animal Rescue Sofia – кауза, която Purina подкрепя дългосрочно и от сърце. Така че,  всички, които харесват да прекарват времето си в компанията на своите любимци, са добре дошли да се  забавляваме , да живеем активно,  здравословно и заедно с това да помагаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *