октомври 01, 2023
11 11 11 AM
NESCAFÉ 3in1 създава ново графити пространство в сърцето на София
Дъждът не уплаши феновете на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“
Ясни са първите 50 отбора, които ще участват в “Игри на волята” на открито по време на “Нестле за Живей Активно! Град 2023”
6 трасета и 4 километра маратонско бягане ще обогатят програмата на „Нестле за  Живей Активно! Град 2023“ и „Игри на волята“ 
10 забавни физически предизвикателства с участието на “Игри на волята” очакват феновете на “Нестле за Живей Активно!Град 2023”
Purina влиза с кауза в играта на „Нестле за Живей Активно! Град 2023“
Традиция и иновация се срещат в първа по рода си колаборация между „Нестле за Живей Активно! Град 2023“ и „Игри на волята“
Нестле Групата отчита органичен ръст от 8,7% за първата половина на 2023, като годишната прогноза е за повишаването му
Съвети за разнообразяване на сексуалния живот
Националните първенци по плажен волейбол в турнира „Нестле за Живей Активно!“ 2023 вече са ясни

7 ползи от носенето на слънчеви очила

Носенето на очила се асоциира предимно с ползите за външния вид и техният стилен дизайн. Истината е, че слънчевите очила комбинират уникални предимства, не само за визията, но и за оптималното състояние на зрението.

Ето кои са основните 7 ползи от носенето на слънчеви очила:

Защита от слънцето

Основната полза от носенето на слънчеви очила е осигуряването на качествена защита от UV лъчите. Слънчевите очила притежават специализирани филтри за неутрализиране вредите на слънчевите лъчи върху състоянието на зрението.

Защита на кожата

Носенето на слънчеви очила допринася, както за защитата на очите от вредните слънчеви лъчи, така и за защитата на зоната около очите. Продуктите за околоочната зона не са достатъчно ефективни в опазването на кожата и запазването на нейната еластичност. Носенето на очила предпазва тази зона и забавя процесите на стареене.

Поддържане на оптимална влага

Друга полза от носенето на очила е поддържането на оптимална влага в зоната на очите.  Прекият досег до слънчева светлина в комбинация с високите температури причиняват прекомерно изсушаване на въздуха. В резултат, сухотата в зоната на очите води до раздразнение и зачервяване. Носенето на слънчеви очила предпазва очите и възпрепятства изсушаването.

Подобряване на видимостта

Носенето на очила е полезно и за качеството на редица извършвани дейности в ежедневието. В случаите на интензивна слънчева светлина видимостта се нарушава и се възпрепятства провеждането на активности като походи, спорт, шофиране и др. Слънчевите очила спомагат за подобряване на видимостта и оптималното извършване на ежедневни дейности.

Предотвратяване на различни очни заболявания

Слънчевата светлина може да окаже сериозни вреди върху зрението, като главната от тях е причиняването на различни очни заболявания. Повечето от тях като глаукомата и пердето се проявяват без симптоми и често водят до усложнения. Носенето на слънчевите очила помага за качествената защита на зрението от отключване на въпросните заболявания.

Естетически ползи

Слънчевите очила безспорно са и един от най-използваните и предпочитани аксесоари. Те служат за финално допълнение към всяка визия. Очилата са универсален аксесоар, който отговаря на стиловите особености на всеки човек. За целта е важно да се подбере подходящ модел с правилните рамки и материал според формата на цветовете.

Предпазване от външни дразнители

Не на последно място, носенето на слънчеви очила помага за предпазването на очите от външните дразнители. Такива могат да бъдат различни атмосферни условия като сняг, дъжд или вятър. Други дразнители са праховите частици и замърсявания, които засягат зоната на очите и причиняват симптоми на дразнене, зачервяване, сърбеж или сълзене. Носенето на слънчеви очила е полезно, тъй като възпрепятства навлизането на замърсители и неутрализира влиянието на атмосферните условия.

Да обобщим дотук:

Слънчевите очила са известни като любимия аксесоар на всеки човек. Те представляват аксесоар с комплексни естетически и здравословни ползи.

Основните ползи от носенето на очила са защита от слънчева светлина, подобряване на видимостта, поддържането на оптимална влага, предпазване от очни заболявания и външни дразнители, защита на кожата и осигуряване на високи нива на естетика.

Изберете своите очила още сега от Vision Express Bulgaria.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *