юли 20, 2024
11 11 11 AM
Нестле стартира петото издание на стажантската програма Summer’s Cool
13 общини подадоха своите озеленителни проекти в #ЗалесявамеАктивно24
Най-активното училище и най-активната детска градина в България са ОУ “Паисий Хилендарски” от Казанлък и ДГ “Кремена” от Пловдив
С #ПредизвикайЛятото, “Нестле за Живей Активно!” стартира национален летен конкурс
Впечатляващ брой участници в националния конкурс на Нестле „Родители, аплодисменти!“
Поръчка на хранителни планове за отслабване онлайн
Нестле Групата потвърждава прогнозата за 2024 г. и отчита органичен ръст от 1,4% за първото тримесечие на годината
Ползи от консумацията на яйца: още по-достъпни, благодарение на онлайн пазаруването
Полезни съвети за уиски туризъм
Нестле обявява фонд Залесяване 2024

7 ползи от носенето на слънчеви очила

Носенето на очила се асоциира предимно с ползите за външния вид и техният стилен дизайн. Истината е, че слънчевите очила комбинират уникални предимства, не само за визията, но и за оптималното състояние на зрението.

Ето кои са основните 7 ползи от носенето на слънчеви очила:

Защита от слънцето

Основната полза от носенето на слънчеви очила е осигуряването на качествена защита от UV лъчите. Слънчевите очила притежават специализирани филтри за неутрализиране вредите на слънчевите лъчи върху състоянието на зрението.

Защита на кожата

Носенето на слънчеви очила допринася, както за защитата на очите от вредните слънчеви лъчи, така и за защитата на зоната около очите. Продуктите за околоочната зона не са достатъчно ефективни в опазването на кожата и запазването на нейната еластичност. Носенето на очила предпазва тази зона и забавя процесите на стареене.

Поддържане на оптимална влага

Друга полза от носенето на очила е поддържането на оптимална влага в зоната на очите.  Прекият досег до слънчева светлина в комбинация с високите температури причиняват прекомерно изсушаване на въздуха. В резултат, сухотата в зоната на очите води до раздразнение и зачервяване. Носенето на слънчеви очила предпазва очите и възпрепятства изсушаването.

Подобряване на видимостта

Носенето на очила е полезно и за качеството на редица извършвани дейности в ежедневието. В случаите на интензивна слънчева светлина видимостта се нарушава и се възпрепятства провеждането на активности като походи, спорт, шофиране и др. Слънчевите очила спомагат за подобряване на видимостта и оптималното извършване на ежедневни дейности.

Предотвратяване на различни очни заболявания

Слънчевата светлина може да окаже сериозни вреди върху зрението, като главната от тях е причиняването на различни очни заболявания. Повечето от тях като глаукомата и пердето се проявяват без симптоми и често водят до усложнения. Носенето на слънчевите очила помага за качествената защита на зрението от отключване на въпросните заболявания.

Естетически ползи

Слънчевите очила безспорно са и един от най-използваните и предпочитани аксесоари. Те служат за финално допълнение към всяка визия. Очилата са универсален аксесоар, който отговаря на стиловите особености на всеки човек. За целта е важно да се подбере подходящ модел с правилните рамки и материал според формата на цветовете.

Предпазване от външни дразнители

Не на последно място, носенето на слънчеви очила помага за предпазването на очите от външните дразнители. Такива могат да бъдат различни атмосферни условия като сняг, дъжд или вятър. Други дразнители са праховите частици и замърсявания, които засягат зоната на очите и причиняват симптоми на дразнене, зачервяване, сърбеж или сълзене. Носенето на слънчеви очила е полезно, тъй като възпрепятства навлизането на замърсители и неутрализира влиянието на атмосферните условия.

Да обобщим дотук:

Слънчевите очила са известни като любимия аксесоар на всеки човек. Те представляват аксесоар с комплексни естетически и здравословни ползи.

Основните ползи от носенето на очила са защита от слънчева светлина, подобряване на видимостта, поддържането на оптимална влага, предпазване от очни заболявания и външни дразнители, защита на кожата и осигуряване на високи нива на естетика.

Изберете своите очила още сега от Vision Express Bulgaria.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *